Pre-Multimove

Wat is Pré-Multimove?

Kinderen laten en leren bewegen is van essentieel belang voor de motorische ontwikkeling. De leeftijd vanaf 18 maanden is dan ook ideaal om van start te gaan. Wekelijks wordt er een uitdagend bewegingsparcours opgesteld volgens een thema. Het parcours wordt door de lesgever uitgelegd bij het begin van de les waarna de kinderen samen met de begeleider kunnen experimenteren van post naar post. Tussenin zal er ook plaats zijn voor een dansje op muziek.

Tijdens deze lessen werkt het kind aan zijn sociale vaardigheden, de taal wordt geoefend, de fantasie en het denken wordt uitgedaagd, het leert zichzelf en zijn mogelijkheden kennen en de motoriek krijgt alle ontwikkelingskansen.


Kostprijs:

€ 25 per lessenreeks (10 lessen)
€ 60 per 3 sessies van 10 lessen
Lidgeld + verzekering: € 15/jaarlijks
*Wij raden ook aan dat de begeleiders zich lid maken omwille van de verzekering. Dit lidgeld kan u ook jaarlijks recupereren via een aanvraagformulier bij uw mutualiteit dat wij voor u handtekenen.


 • op zondag 9u15
  Doelgroep: Voor kinderen van 18 maanden tot 3 jaar.

Algemene info en afspraken

In de zaal zijn enkel sportschoenen voor binnen toegelaten! De kinderen en begeleiders moeten dus verplicht sportschoenen dragen die niet buiten werden gedragen. Om deel te nemen dienen de kinderen sportief gekleed te zijn.


De lessen gaan door in de sportzaal van het provinciaal domein “De Gavers”, deze is op de kelderverdieping van het zwembad.


Als farao-lid geniet ook van enkele voordelen:
-Groepstarief voor zwemmen (2€)

 • op zondag van 9u tot 12u gedurende de lesreeksen ( anders vanaf 10u ).
  (ingang tussen 9u en 9u30, dan vanaf 10u tot 11u30  – GEEN ingang tussen 9u30 en 10u ! ).
 • op woensdag vanaf 16u.
  (ingang vanaf 16u tot 18u30 ).

-Korting bij de aankoop van sportkledij bij Go sport.

 • -20% op afdeling: RUN-SWIN-en alle schoenen.
 • -10% op de rest van de winkel.

Heeft u nog vragen of een probleem, dan kan u ook bereiken via inschrijvingen.farao@gmail.com of via onze sportcoördinator Luc Nissens (0485/59 38 86).


De bewegingsvaardigheden die aan bod zullen komen:


Glijden is een vaardigheid waarbij het lichaam of een lichaamsdeel, al dan niet in direct contact met de ondergrond, zich met of zonder hulpmiddel verplaatst of wordt verplaatst.


Heffen is een vaardigheid waarbij men een voorwerp of een lichaamsdeel over een bepaalde afstand in het verticaal vlak verplaatst. Dragen is een vaardigheid waarbij men een voorwerp vasthoudt en waarbij de drager zich al dan niet verplaatst


Sluipen is een vaardigheid waarbij men zich in buiklig horizontaal voortbeweegt en   waarbij het volledige lichaam steeds contact houdt met de grond.
Kruipen is een vaardigheid waarbij men zich op handen, voeten en knieën horizontaal voortbeweegt.
Klauteren is een vaardigheid waarbij men zich op handen, voeten en knieën schuin opwaarts voortbeweegt.
Klimmen is een vaardigheid waarbij men zich met handen en voeten verticaal voortbeweegt.


Roteren is een vaardigheid waarbij het lichaam of een lichaamsdeel draait (wijzerzin of tegenwijzerzin) rond de lengteas, breedteas of diepteas.


Slaan is een vaardigheid waarbij men een voorwerp met de hand, de arm of een slagvoorwerp gericht raakt, al dan niet in beweging brengt en waarbij het contact en de impuls kort zijn.


Springen is een vaardigheid die wordt gekenmerkt door een afstoot, een zweeffase en een landing, al dan niet voorafgegaan door een aanloop. Springen wordt opgedeeld in steunspringen (handen als steun gebruiken), ondersteund springen (met hulp) en vrij springen.


Trappen is een vaardigheid waarbij men met de voet, het onderbeen of de dij een voorwerp of lichaam doelgericht raakt, al dan niet in beweging brengt en waarbij het contact en de impuls kort zijn.


Trekken is een vaardigheid waarbij men een last met het lichaam, een lichaamsdeel of een hulpmiddel al dan niet in beweging brengt. De trekker bevindt zich steeds voor de last.

Duwen is een vaardigheid waarbij men een last met het lichaam, een lichaamsdeel of een hulpmiddel al dan niet in beweging brengt. De duwer bevindt zich steeds achter de last.


 Vangen is een vaardigheid waarbij men met de handen of een hulpmiddel een voorwerp opvangt dat beweegt met een bepaalde snelheid en volgens een bepaalde richting.

Werpen is een vaardigheid waarbij men een voorwerp met de handen of een  hulpmiddel projecteert en waarbij het contact en de impuls lang zijn.


Wandelen is een vaardigheid die gekenmerkt wordt door een periode van dubbele steun waarbij beide voeten contact maken met de grond.

Lopen is een vaardigheid die gekenmerkt wordt door een zweeffase waarbij beide voeten gelijktijdig een moment van de grond zijn.


*

*

*

*

2 reacties op “Pre-Multimove

 1. Beste,

  Louise is 20 maanden en zou ze graag wat beweging aanleren.
  Heb ik eventueel de mogelijkheid om de Pré-Multimove eens te proberen?

  Grts

  Silke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s