Infobrief Zwembad

Deze slideshow vereist JavaScript.

zwembad


CORONAMAATREGELEN ZWEMBAD:

Wij voorzien twee tijdsblokken waarin u het zwembad kan betreden.
Dit van 9u tot 10u15 en van 10u45 tot 12u.
Tijdens deze tijdsblokken mag slechts een maximale capaciteit van 120 personen in het zwembad binnen.
Hierbij zal voorrang gegeven worden aan de kinderen die lessen zullen volgen tijdens deze tijdsblokken en aan één ouder van de allerjongsten.
Tussenin de tijdsblokken moet iedereen het zwembad verlaten en wordt alles ontsmet.
Slechts een klein deel zal beschikbaar zijn voor ouders.
Momenteel zijn er ook verschillende coronamaatregelen genomen binnen het zwembad die u op de website van het provinciaal domein de Gavers kan vinden. https://www.oost-vlaanderen.be/ontspannen/recreatiedomeinen/de-gavers.html


In onze zwemlessen volgen we de nieuwe richtlijnen van de ISB zwembrevetten. De verschillende zwembrevetten vormen een geheel en dienen dan ook chronologisch na elkaar te worden afgenomen. Bij de eerste les zal het beginniveau van je kind bepaald worden indien dit nog niet gekend is. Het is de bedoeling dat eventuele watervrees bij kleine kinderen afneemt en dat kinderen zelfstandig leren bewegen in het water tot het aanleren van een zwemslag en het behalen van een zwembrevet.  Na de lessen waterwennen mag je kind naar de reeks leren overleven. Deze lessen  vormen een goede inleiding op leren veilig zwemmen en het latere afstandzwemmen.


De vaardigheden worden aangeleerd in een speelse en ongedwongen sfeer. De lessenreeks bestaat uit 10 lessen van telkens 45 minuten. Tijdens die lessen leren de kinderen met allerlei spelletjes en in groepsverband zich bewegen in het water, pijlen alsook van de kant springen en voorwerpen van de bodem opraken, drijven als een ster, …. Afhankelijk van de vaardigheden en het ontwikkelingsniveau van je kind zal je kind een brevet behalen en doorschuiven naar een volgende groep.


Belangrijk: je kind moet zelfstandig kunnen staan in het instructiebad op 82 cm! ( = hoofd boven water zonder op tippen te staan  = schouderhoogte 90 cm)


Ieder lesgroepje omvat tot 8 kinderen per monitor (we werken met niveaugroepen). Dit groepseffect is heel belangrijk. Ouders gaan daarom ook best niet mee het water in, maar kunnen wel zelf gaan zwemmen in het grote zwembad. Uiteraard kom je wel mee voor het aan- en uitkleden. Dit kan gebeuren in de gezamenlijke kleedkamer voor die voorzien wordt tijdens de lessen Daar worden de kinderen ook opgehaald door de lesgever(s).
Voor de eigenlijke les gaan de ouders of begeleiders met de kinderen naar het toilet. Voor en na de lessen nemen de kinderen een douche en voetbad.


Wij gebruiken geen zwembandjes. Zij remmen de natuurlijke bewegingen en geven de kinderen een vals gevoel van evenwicht. Wel worden andere hulpmiddelen zoals een plankje gebruikt. Ook het dragen van een duikbril raden we af. We leren de kinderen onder water gaan met hun hoofd, en door het dragen van een duikbril gaat het effect hiervan verloren.


Pedagogisch bekeken kan en mag een zwemles 45 minuten duren.
U zal ook wel weten dat na het overschrijden van deze tijd uw kind vermoeid lijkt! Wij voorzien nochtans 60 minuten. In die 60 minuten zit niet alleen de zwemles maar ook het aan- en uitkleden en douchen van uw kinderen.

U hoeft zich dus geen zorgen te maken omdat het zwembad op zondag pas opengaat om 10u en het clubtarief op woensdag pas geldig is vanaf 16u. Voor wie op zondag toch stipt wil klaarstaan om 10u aan de zwembadrand is er wel mogelijkheid om al het zwembad te betreden tussen 9u en 9u30.


Om het vlot en veilig verloop van de lessen te garanderen is de lesgever bevoegd om het kind in een andere groep te plaatsen indien men ondervindt dat zij/hij daar beter thuishoort.


Omwille van veiligheidsredenen vragen wij aan de ouders van deelnemers van onze lessen waterwennen, om de eerste les(sen) ook de zwemkledij aan te trekken en uw kind te begeleiden naar het zwembad.  Soms duiken er tijdens de eerste les problemen op (wenen, kind kent de eigen naam niet, is te klein om zelfstandig in het zwembad te staan …). Daarom is het toch belangrijk in de buurt te zijn. (Ouders in gewone kledij zijn niet in de zwem – zone toegelaten.)

Het bestuur van de Gavers vraagt ons U mee te delen dat de mensen die hun kinderen begeleiden naar het zwembad en die niet zelf gaan zwemmen, de kinderen moeten afzetten vóór de douches. Eenmaal U de kleedkamers heeft verlaten om zich te begeven richting zwembad, (douches, kastjes, toilet enz…), dit te doen op blote voeten om de hygiëne te garanderen. Dank bij voorbaat om de richtlijnen te respecteren.


Meer info over de brevetjes is te vinden hieronder, of op zondag in Gaverscafetaria bij bestuursleden.  Heeft u nog vragen of een probleem, dan mag u de lesgevers of bestuursleden altijd aanspreken.

4 reacties op “Infobrief Zwembad

 1. Beste,
  Ik wil graag mijn 2 kinderen inschrijven voor watergewenning. Ik zocht op jullie website maar vond geen inschrijvingslink.
  Kunt u mij contacteren op mij e-mailadres of via gsm 0477086419

 2. Beste,
  Ik zou mijn zoon willen inschrijven voor lessen watergewenning.
  Hij wordt 4 jaar in september.

  Maar ik weet niet of dit al kan bij jullie? Vanaf wanneer er een sessie begint?
  Alvast Bedankt
  Evelien Meganck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s