Infobrief kleuterdans

Deze slideshow vereist JavaScript.

  • op woensdag 16u
  • 10 weken: 25 €
  • 3 x 10 weken: 60€

Doelgroep: Voor kinderen van 3 tot 6 jaar.


CORONAMAATREGELEN SPORTZALEN:

Alle lessen zullen effectief 45 minuten duren zodat wij voldoende tijd kunnen besteden aan een veilige op -en afhaling van uw kind via een veilige route. Wij vragen dan ook om de lestijden te respecteren en tijdig aanwezig te zijn en zeker niet lang in de gang te blijven staan.  De maximale grootte van een groep zal 15 kinderen bevatten. Volwassenen zijn verplicht een mond –en neusmasker te dragen.

Bij pré-multimove zal de groep nog kleiner zijn en laten wij slechts 1 ouder mee komen met het kind en ook hier is een mond –en neusmasker verplicht.


Wat is Kleuterdans?   

Kleuterdans is niet alleen geweldig leuk, het draagt bovendien zijn steentje bij aan de ontwikkeling van het kind. Niet alleen de muzikaliteit en het ritmegevoel, maar ook de grove motoriek, coördinatie en concentratie worden gestimuleerd. Natuurlijk worden alle opdrachten muzikaal begeleid, zodat vanaf het begin muziek, beweging en dansplezier samengaan.

Deze lessen zijn speciaal ontwikkeld voor kleuters, zowel voor jongens als meisjes. Er wordt op een speelse manier aangeleerd hoe ze zich creatief kunnen uitdrukken op muziek. Ze leren luisteren naar muziek en de verschillende ritmes ontdekken, ze leren hun lichaamsbewegingen beter coördineren en er worden éénvoudige pasjes aangeleerd, en dit gebeurd in een leuke groepssfeer!


De kinderen worden soms ingedeeld in niveaugroepen. Er wordt gekeken naar leeftijd, maar ook naar het ontwikkelingsniveau van de kinderen.


Om het groepsgevoel te bevorderen, gaan de ouders niet mee in de sportzaal. Uiteraard kom je wel mee voor het aan- en uitkleden. Dit kan gebeuren op de banken in de gang.
Voor de eigenlijke les gaan de ouders of begeleiders met de kinderen naar het toilet.


Om het vlot en veilig verloop van de lessen te garanderen is de lesgever bevoegd om het kind in een andere groep te plaatsen indien men ondervindt dat zij/hij daar beter thuishoort.


In de zaal zijn enkel sportschoenen voor binnen toegelaten! De kinderen kunnen ook op hun blote voetjes deelnemen aan de bewegingslesjes (binnen).
Om deel te nemen dienen de kinderen sportief gekleed te zijn. Juweeltjes laten we thuis, lange haren zien we liefst op een staartje.


De lessen gaan door in de sportzaal van het provinciaal domein “De Gavers”, deze is op de kelderverdieping van het zwembad.


Pedagogisch bekeken kan en mag een bewegingsles 50 minuten duren.

U zult ook wel weten dat na het overschrijden van deze tijd uw kind vermoeid lijkt! Wij voorzien nochtans 60 minuten. In die 60 minuten zit niet alleen de les maar ook het noteren van de aanwezigheden van de kinderen, en het gezamenlijk wegbergen van het gebruikte materiaal


Heeft u nog vragen of een probleem, dan mag u de lesgevers of bestuursleden altijd aanspreken.


dans2dans2dans2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s